Huippulaadukas käsityö on ekoteko

Huippulaadukas käsityö on ekoteko

Luet nyt Huippulaadukas käsityö on ekoteko 1 minuutti Seuraava Suomen johtava lifestyle-media Tyyliniekka kirjoitti artikkelin Waskesta

Huippulaadukas veitsi kestää aikaa. Kun terää ei ole suunniteltu kulumaan loppuun teroituskoneen karkeassa syleilyssä, veitsi säilyy sukupolvia. Waske haluaa säästää luontoa ja taistella kertakäyttökulttuuria vastaan valmistamalla kestäviä tuotteita, joita ei tarvitse uusia parin vuoden välein. 

Kuvassa on tulevaa kahvapuuta kuivamassa. Puut purettiin vanhasta 1900-luvun alusta peräisin olevasta tallista. Kunhan asiat hieman etenevät, Waske alkaa myös valmistaa itse teräksensä kierrätysmateriaaleista. Samalla kun materiaalin osuus kulutuksesta on aiemmalla käytöllä jo hyvitetty, materiaalin tarinasta tulee osa myös veitsen tarinaa.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi veitsi, jonka terässä käytetty teräs on valmistettu Nokian ensimmäiselle tehtaalle johtaneen junaradan ratakiskosta ja kahva pääkonttorin vieressä kasvaneesta tammesta?

Vaikka lupaamme, että veitsemme on tarkoitettu kestämään yli sukupolvien, se ei tarkoita etteikö niiden tarina olisi voinut alkaa jo aiemmin.